Dün Fed’in faiz artırımından yönünü yukarı çeviren Dolar/TL 3.5440 seviyelerine yükseldikten 3.50’lere kadar gevşedi. Fed’in zaten faizleri artıracağı kesindi ve Dolar tarafındaki güçlenmeye sebep olan bu değil, 2017’deki 2 faiz artırımı beklentilerin 3’e çıkarılması oldu.
Yurt içinde ise açıklanan işsizlik verilerini takip ettik ve işsizlik oranı Eylül’de %11.3 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre işsiz sayısı 420 bin artış gösterdi ve 3 milyon 523 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı ise %46.8 ile değişmedi.
Kasım ayında ise bütçe 10 milyar TL fazla verdi. Gelen verilerin USDTRY üzerindeki etkisi sınırlı olurken Dolar endeksindeki yükselişin devam etmesiyle birlikte kurda ilk önemli direnç bölgesi 3.55’ler olarak karşımıza çıkıyor. Buranın tamamen geçilmesiyle 3.60’lara doğru yükselişler devam edebilir.
Aşağıda ise sırasıyla 3.50, 3.48 ve 3.45’lerin düşüşlerde destek görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Ancak hem yurt içindeki belirsizliklerin devam ettiği hem de Dolar’ın global olarak değer kazandığı bir ortamda şimdilik düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyoruz.