Dolar endeksinin 100.40 bölgesi üzerine kadar yükselmesi son dönemde toparlanma çabası içerisinde olan GBPUSD üzerindeki baskıyı artırmış durumda. Bugün İngiltere’den açıklanan istihdam verilerine baktığımızda ise ortalama gelir endeksinin %2.3 ile beklentide, işsizlik haklarından yararlanma başvurusu sayısındaki değişimin de 9.8 bin ile beklentilerinden kötü geldiğini görüyoruz. İşsizlik oranı ise son 11 yılın en düşük seviyesi olan %4.8’e gerilemiş durumda.
Gelen verilerin GBPUSD’de etkisi sınırlı oldu ve düşüşlere 1.24 desteğinden tepki geldiğini görüyoruz. Buranın kırılmasıyla aşağı yönlü hareket momentum kazanabilir ve 1.2360 ve 1.23 bölgeleri bir sonraki önemli destek bölgeleri olarak karşımıza çıkıyor. Yükselişlerde ise 1.2540 ve 1.2660 bölgeleri direnç olarak çalışabilir.
16.30’da ABD’den ÜFE, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranları açıklanacak ve gelecek olan verilerde iyileşme yaşanması Dolar endeksindeki yükselişe hız kazandırabilir.