İsviçre Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Andrea Maechler bugün yaptığı açıklamalarda ABD Başkanlık seçimleri sonrası gerektiği takdirde piyasalarda müdahale edebiliriz dedi. Yani geçmişte olduğu gibi SNB İsviçre Frangının olması gerekenden fazla değerlenmesi halinde düğmeye basıp Frank satabilir.
CHF’nin güvenli liman olma özelliği olan bir para birimi olarak öne çıktığını düşünürsek seçimlerin sonucunda Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın yarışı Başkan olarak bitirmesi ile USDCHF’de yaşanacak olası düşüşler akıllara SNB buralardan piyasalara müdahale eder mi? sorularını getirecek.
USDCHF’de dikkat çekeceğimiz destek seviyeleri olarak 0.96 ve 0.9450’lerden bahsedebiliriz. Paritenin bu seviyelerin altına gerilemesi ile sert bir yükseliş gerçekleşme ihtimalini bir kenara yazmakta fayda var diye düşünüyoruz. Yükselişlerde ise 0.9850 ve 1.0000 bölgeleri direnç olarak karşımıza çıkabilir.