ECB ve Draghi’den Ne Beklenmeli? – 27 Nisan 2017

Draghi Sakin Geçebilir

Bugün 14.45’te Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları geliyor ve beklentiler faizlerin sabit tutulacağı yönünde. Yıl sonuna kadar devam edecek olan aylık 60 milyar euroluk varlık alım programında da herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Ancak her zaman olduğu gibi kararlar sonrası mikrofon başına geçecek olan Mario Draghi’nin açıklamaları piyasalara hareketlilik getirebilir.

Bu yüzden piyasalara volatilitenin 14.45’te değil, 15.30’da Super Mario’nun sahneye çıkmasıyla gelmesini bekliyoruz. Ancak çok da büyük beklentiler içine girmemek lazım çünkü Draghi de bu kez olaysız bir basın toplantısı yaşatabilir. Kendisinden gelecek olan en önemli yorumlar şüphesiz enflasyon için olacak.

Geçtiğimiz toplantılarda enflasyonda yaşanan yükselişe duyduğu güvensizlikten bahseden Draghi taperingi henüz konuşmadık diyerek bir süre daha gevşek para politikasına devam edeceklerinin mesajını vermişti. Son açıklanan verilere göre enflasyonun Mart ayında %2’den %1.5’e gerilediğini görmüştük ki buradan da Draghi’nin şimdilik haklı çıktığını söyleyebiliriz. PMI verileri ve işsizlik oranında ise şimdilik endişe edilecek bir durum yok.

Draghi’den gelecek güvercin tondaki mesajlar ise EURUSD üzerinde baskı oluşturabilir. Hollanda seçimleri geride kaldı ve Fransa seçimlerinde de çok yüksek ihtimalle korkulan olmayacak ancak bu yıl önümüzde Almanya var. Bu yüzden Draghi’den çok da şahin tonda yorumlar görmemiz zor gözüküyor. Daha çok ortaya karışık bir konuşma yapacağı görüşündeyiz.

Kritik seviyelerden bahsedecek olursak EURUSD’de 1.0950 bölgesi son derece önemli direnç ve bu hafta buralardan yükselişlere iki kez tepki geldiğini gördük. Buraların geçilmesiyle 1.10 ve 1.1050’lere doğru yükselişler devam edebilir. Aşağıda ise 1.0900 ve 1.0830’lar destek olarak karşımıza çıkıyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.